martes, 14 de diciembre de 2010

Materials per persones amb cadira de rodes

- Cadires de rodes esportives ( el projecte va guanyar el premi PFC )

- S'està inventant una cadira de rodes controlada amb el cervell  

Un equip d'investigadors dirigit pel professor José del R. Millán a l'Institut Federal Suís de Tecnologia (EPFL), Lausana, Suïssa ha desenvolupat una cadira de rodes que pot ser controlada a través d'una interfície cervell-ordinador. El focus de la seva recerca se centra en l'ús directe dels senyals del cervell humà per controlar dispositius i interactuar amb el medi ambient. Estan involucrats en un gran conjunt de projectes complementaris, que balanceja el desenvolupament de prototips, on l'operació robusta en temps real és crítica, i l'exploració de nous principis.
Aquí veiem una prova basada en el moviment pel medi en una cadira de rodes simplement amb el pensament. El subjecte pensa en la seva dreta ja sigui en moviment o en el braç esquerre per generar el moviment cap a l'esquerra o dreta. L'interessant és que per realitzar una tasca en particular la persona no ha de pensar en aquesta tasca, sinó que es pot pensar en el que s'associa a aquesta tasca. En essència, l'equip pot ser entrenat per interpretar qualsevol pensament que la persona vulgui relacionar amb el resultat desitjat. Enginyosos!


VÍDEO

- L'adaptació de molts esports per a persones amb cadira de rodes, per exemple, el bàsquet, els relleus, el hoquei, ... 

VÍDEO

- Millores a nivell social ( rampes, serveis adaptats per a discapacitats, agafadors als passadissos, poms de les portes a 90 cm... )No hay comentarios:

Publicar un comentario